Καθαρισμός - Μετατροπή - Εγκατάσταση - Κατασκευή - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ - Τζακιού
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

Συχνές ερωτήσεις

 1. Κάθε πότε θα πρέπει να κάνουμε καθαρισμό στο τζάκι? Είναι σωστό να το καθαρίζουμε κάθε χρόνο?

  Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε κάθε πότε χρειάζεται καθαρισμό το τζάκι μας και αυτό γιατί, κάνοντας μια σωστή συντήρηση στην καμινάδα του τζακιού, εξασφαλίζουμε την απροβλημάτιστη λειτουργιά του συστήματος μας αλλά και την προσωπική μας ασφάλεια. Τώρα σχετικά με χρόνο της συντήρησης και κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται αυτή, πρέπει να ξέρουμε ότι μετά από την καύση 2,5 τόνους ξύλα ή 2 έτη, το τζάκι χρειάζεται έναν καλό μηχανικό καθαρισμό!

 2. Χρησιμοποίησα ένα κούτσουρο καθαρισμού του τζακιού που αγόρασα από το σούπερ μάρκετ, αυτό αρκεί?

  Ένα κούτσουρο καθαρισμού για το τζάκι ποτέ δεν είναι αρκετό και ποτέ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ευλογημένο χέρι… Τα προϊόντα που πωλούνται και σχετίζονται με την φροντίδα – καθαρισμό του τζακιού - είναι συμπληρωματικά του μηχανικού καθαρισμού με τις βούρτσες – ψήκτρες καθαρισμού της καπνοδόχου! Έτσι λοιπόν μη γελιέστε.. φωνάξτε τον συντηρητή που εμπιστεύεστε και κάντε την δουλειά σας εγγυημένα!

 3. Είδα σε μια πινακίδα στο δρόμο μια προσωπική διαφήμιση για καθαρισμούς και επισκευές τζακιών. Τι να κάνω? Να επιλέξω τον συγκεκριμένο για την δουλειά αυτή ή θα μπλέξω?

  Αρχικά θα σας απαντήσω σαν να ήμουν εσείς, ξεχνώντας τα πόσα έχουν δει τα μάτια μου και έχουν ακούσει τα αυτιά μου. Ποτέ δεν επιλέγουμε κάποιον από τον δρόμο! Εκτός το ότι μπορεί να μην μας κάνει καλή δουλειά, μπορεί να μπλέξουμε χειρότερα: π.χ . να γεμίσει το σπίτι μας με σκόνη από το τζάκι, να πάθει κάτι ο ίδιος ο τεχνικός, όπως ένα ατύχημα στην καμινάδα, μέχρι, μέχρι… χίλια δυο μπορεί να βάλει ο πονηρός ο νους μας… Επίσης, μην ξεχνάτε ότι με το να επιλέγουμε τεχνικούς με αυτόν τρόπο συμβάλουμε στην άσχημη – άναρχη εικόνα της πόλης που μένουμε, γιατί μετά τον ένα βάζει πινακιδούλες και ένας άλλος, κ.ο.κ.

 4. Από ποιους λόγους παίρνει φωτιά η καμινάδα?

  Φωτιά στην καμινάδα του τζακιού, μπορεί να προκληθεί: α) από πολύ μεγάλη φωτιά λόγω υπερβολικού << ταΐσματος >> του τζακιού με ξύλα, β)από καύσιμο χαρτιών πχ. Εφημερίδων κτλ γ) από καύση πολύ εύφλεκτων ξύλων όπως είναι το Έλατο και από αρκετούς ακόμα λόγους. Βέβαια, όλα αυτά μπορούν να συμβούν αν το τζάκι είναι ακαθάριστο και η καμινάδα έχει αρκετή αιθάλη εσωτερικά. Ένα καθαρό τζάκι δεν παίρνει ποτέ φωτιά!

 5. Μπορεί να χαλάσει η ηλεκτρική μου σκούπα αν ρουφάει την στάχτη του τζακιού?

  Δεν θα πρέπει να καθαρίζετε την στάχτη του τζακιού με την ηλεκτρική οικιακή σας σκούπα, διότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα την μπουκώσετε και θα χαλάσει. Η στάχτη του τζακιού είναι πολύ λεπτή ( νανόκοκος) και περνά μέσα από τα φίλτρα της σκούπας στη κεφαλή της. Το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πάρετε με το φαράσι τα πολλά υπολείμματα και τα ψιλά να τα τραβήξετε με σκούπα, αφού πρώτα έχετε προσαρμόσει ειδικό κάδο για στάχτη μπροστά στο (ρουξούνι) σπιράλ της ηλεκτρικής σας σκούπας.

 6. Για μια μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό τύπου κασέτας πόσος χρόνος χρειάζεται και αν μέσα στο σπίτι γίνει πολύ ατσαλιά με την σκόνη κτλ ?

  Για να πραγματοποιηθεί μια μετατροπή ενός τζακιού ανοικτού τύπου σε ενεργειακό χρειάζονται από 2 μέχρι 3 εργάσιμες ημέρες. Αυτό εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας που θα υπάρξει κατά την προσαρμογή της κασέτας στο τζάκι, δηλαδή εάν πρέπει να βγουν τα πίσω πυρότουβλα ή μπορεί να χρειαστεί στην υπάρχουσα καμινάδα να ενσωματωθεί εσωτερικά μια καινούργια κ.ο.κ. Τώρα σχετικά με την ατσαλιά μέσα στο σπίτι, λίγο σκόνη σίγουρα θα υπάρξει παρόλο που θα έχει κλειστεί ο χώρος εργασίας κοντά στο τζάκι με μεγάλα νάυλον. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τομή σε τούβλα βγάζει σκόνη αλλά ένα προσεκτικό συνεργείο μειώνει κατά πολύ τα κακώς κείμενα.