Καθαρισμός - Μετατροπή - Εγκατάσταση - Κατασκευή - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ - Τζακιού
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

Σωστή Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού

τοποθετηση ενεργειακου τζακιου

Πόσο σημαντικό είναι να γίνει σωστά η τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού?

Όταν έρθει η ώρα για την τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού στο σπίτι μας, δημιουργείται ένα βασικό ερώτημα, στο οποίο, πρέπει να δώσουμε μία «σωστή» απάντηση, πριν αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. « Είναι σημαντικό να προσέξουμε να γίνει σωστά η τοποθέτηση του ή μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως μία απλή διαδικασία επιλέγοντας για τη διεκπεραίωσή της « όποιον μας χτυπήσει την πόρτα » ?

Η σωστή επιλογή πιστοποιημένου τζακιού

Χωρίς καμία αμφιβολία, η σωστή τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού, *( πάντα βέβαια, με την προϋπόθεση ότι έχει επιλεχθεί κάποιο αξιόπιστο πιστοποιημένο τζάκι) είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επένδυση, ώστε να μας προσφέρει ζέστη και θαλπωρή με την απόδοση και να είμαστε ήσυχοι για την απροβλημάτιστη λειτουργία του.

Στο εμπόριο, κυκλοφορούν πολλών ειδών τζάκια, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί για την αντοχή τους, ή παρουσιάζονται ψευδώς ως κατάλληλα. Από την εμπειρία μας, έχουμε διαπιστώσει πως οι περισσότερες πυρκαγιές και παραμορφώσεις, προέρχονται λόγω του ιδιοκτήτη να επιλέξει το τζάκι που του πρότεινε ο έμπορος, ο οποίος θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ενδιαφέρεται για τις πωλήσεις τζακιών από τα οποία αποκομίζει το μεγαλύτερο κέρδος από το κόστος που δίνει.

Πρέπει να σας καταστεί σαφές, πως η γνώμη του τεχνίτη, είναι σαφώς πιο αξιόπιστη από αυτή του εμπόρου, καθώς η αξιολόγηση του, βασίζεται στην εμπειρία του, από την οποία είδε και κατέγραψε, ποιες μάρκες ενεργειακών τζακιών είναι προβληματικές με την πάροδο του χρόνου, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Επιλογή κατάλληλου συνεργείου και υλικών

Βέβαια, για να επιτευχθεί η σωστή τοποθέτηση του ενεργειακού τζακιού απαιτείται ένας συνδυασμός δύο παραγόντων: των κατάλληλων πιστοποιημένων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και της άρτιας εργασίας από το συνεργείο εγκατάστασης του. Τις περισσότερες φορές παρατηρούμε ότι δίνεται προτεραιότητα στην ποιότητα των υλικών και «αφήνεται στην τύχη» η επιλογή του συνεργείου εγκατάστασης.

Από μόνα τους όμως τα σωστά υλικά (γύψο-σανίδες ανθεκτικές στη θερμότητα, ανοξείδωτες καμινάδες, θερμομονωτικά υλικά κτλ) δεν μπορούν να κάνουν «θαύματα». Πρέπει να ακολουθηθεί και η σωστή διαδικασία τοποθέτησης τους για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα.

Η λεπτομέρεια στους νόμους της φύσης

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι το λίγο διαφορετικό δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε άλλους τομείς, όχι όμως στην εγκατάσταση τζακιών. Στον δικό μας τομέα, κάθε μικρή ή μεγάλη αστοχία θα αποτελέσει μελλοντικό πρόβλημα, καθώς το τζάκι είναι μια τεχνητή κατασκευή που λειτουργεί με νόμους φυσικής και ως γνωστόν, τίποτα δεν αντιτάσσεται στους κανόνες της φύσης.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, το ότι ακούμε πολύ συχνά παράπονα από φίλους και γνωστούς, σχετικά με τη λειτουργία του τζακιού τους, όπως : « Το τζάκι μου καπνίζει, ο πετροβάμβακας εσωτερικά μυρίζει όταν λειτουργεί για πολλές ώρες κ.ο.κ» Έτσι καταλαβαίνουμε εκ των υστέρων ότι κάτι πήγε στραβά.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα προβλήματα αυτά, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να μας ρωτήσετε για την σωστή επιλογή και εγκατάσταση του τζακιού σας και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις.

Αρχή της εταιρείας μας είναι να εντοπίζουμε τα όποια προβλήματα, να μελετάμε τις μέγιστες δυνατές λύσεις και να αφοσιωνόμαστε στην επίλυση τους. Μετράμε 16 χρόνια εμπειρίας και είναι ένας ακόμα, καλός λόγος, να νιώθετε σίγουροι για όσα σας προτείνουμε.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε,
αναμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε!