Καθαρισμός - Μετατροπή - Εγκατάσταση - Κατασκευή - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ - Τζακιού
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Κάθε τζάκι ανοικτού τύπου ( παραδοσιακό τζάκι από πυρότουβλα), έχουμε την δυνατότητα να το μετατρέψουμε σε ενεργειακό τζάκι, απολαμβάνοντας όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που κάνουν την διαφορά μεταξύ ενός παλαιού τύπου τζακιού από πυρότουβλα, με ένα νέου τύπου ενεργειακό τζάκι (ένθετη κασέτα), με σχετικά μικρό κόστος και με τα λιγότερα μερεμέτια από άλλες συναφείς εργασίες.

Σας αναφέρουμε στην συνεχεία αναλυτικά, μερικά από τα πλεονεκτήματα ενός ενεργειακού τζακιού τύπου κασέτας, σε σχέση με ένα τζάκι παλαιού τύπου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  1. Η απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού σε σχέση με την ποσότητα των ξύλων που καταναλώνουμε κυμαίνεται πάντοτε σε ποσοστό πάνω από 70% αγγίζοντας πολλές φορές και το 85% ανάλογα βέβαια με τις δυνατότητες του. Ένα τζάκι απλού τύπου δεν ξεπερνά σχεδόν ποτέ αποδόσεις πάνω του 30%, σε σχέση πάντα με την απόδοση θερμικής ενεργείας που εγχέεται και καυσόξυλων που καταναλώνουμε, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας χάνεται δια μέσου της καμινάδας.
  2. Η κατανάλωση των ξύλων ενός ενεργειακού τζακιού κυμαίνεται περίπου από 1,2 κιλό μέχρι 4,2 κιλά την ώρα. Αυτό αθροιστικά σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το τζάκι μας περίπου 6 ώρες την ημέρα με μια μέση κατανάλωση ξύλων 2,5 κιλών περίπου, προκύπτει μια απαίτηση σε ξύλα σχεδόν 15 κιλά την ημέρα, και πολλαπλασιάζοντας με μια μέση τιμή ξύλων 0,17 ευρώ/κιλό για την Αθήνα, χρειαζόμαστε περίπου 2,55 ευρώ την ημέρα για να θερμάνουμε έναν ενιαίο χώρο 300 κυβικών κατά προσέγγιση. Αυτό και μόνο μας κάνει να σκεφτούμε ξανά και ξανά στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνουμε.
  3. Κατά την μετατροπή του παλαιού τζακιού σε ενεργειακό, τα μερεμέτια και οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο σπίτι, είναι χρονικά σύντομες, ωστόσο δημιουργούν σχετικά μικρή ενόχληση στους ιδιοκτήτες και περιοίκους. Πιο συγκεκριμένα για την τοποθέτηση της κασέτας χρειαζόμαστε σχεδόν 2 ημέρες εργασίας και όσον αφορά τις τομές στην φούσκα του παλαιού τζακιού, περιοριζόμαστε περίπου σε 1,5 τετραγωνικό μέτρο.
  4. Ένα ενεργειακό τζάκι είναι πάντα πιο ασφαλές. Το γεγονός ότι η εστία του τζακιού κατά την καύση των ξύλων κλείνει με συρόμενη ή ανοιγόμενη πόρτα μας κάνει να νιώθουμε αλλά και να είμαστε στην πραγματικότητα ασφαλής. Αρκεί να σκεφτούμε περιπτώσεις, όπως να είναι το τζάκι γεμάτο ξύλα που καίνε και να πρέπει να φύγουμε εκτός οικίας για κάποια εξωτερική εργασία. Σίγουρα το μυαλό μας θα είναι στο τζάκι, καθώς θα σκεπτόμαστε μην τυχόν πεταχτεί καμία σπίθα από το ανοικτού τύπου τζάκι μας στο σαλόνι και στα χάλια μας και προκληθεί πυρκαγιά. Τις ίδιες ανησυχίες έχουμε και το βράδυ όταν θέλουμε να ξαπλώσουμε ή όταν έχουμε μικρά παιδιά γεμάτα περιέργεια και διάθεση για παιχνίδια και πειραματισμούς!

Με την χρήση ενός ενεργειακού τζακιού είναι δεδομένο ότι είμαστε πιο θωρακισμένοι σε αυτούς τους κινδύνους.

Η εταιρία in-tzaki, αναλαμβάνει την μετατροπή του παλαιού τζακιού σας, σε νέο τζάκι ενεργειακό. Τηλεφωνήστε μας σήμερα κιόλας για την πραγματοποίηση επίσκεψης στον χώρο σας, ώστε να μελετήσουμε και να προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές και ασφαλέστερες λύσεις στις πιο συμφέρουσες τιμές!

Φωτογραφίες αρχείου μας από μετατροπή παλαιού τζακιού σε ενεργειακό

metatropi_tzakiou_se_energeiako metatropi_tzakiou_se_energeiako metatropi_tzakiou_se_energeiako metatropi_tzakiou_se_energeiako