Καθαρισμός - Μετατροπή - Εγκατάσταση - Κατασκευή - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ - Τζακιού
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Κάθε τζάκι ανοικτού τύπου έχουμε την δυνατότητα να το μετατρέψουμε σε ενεργειακό τζάκι.Η εγκατάσταση ένθετης κασέτας εντός της ήδη υπάρχουσας εστίας είναι η ιδανικότερη λύση για να μετατρέψετε το παραδοσιακό σας τζάκι από απλό διακοσμητικό στοιχείο σε πραγματική μηχανή θέρμανσης.

Ενά παραδοσιακό τζάκι με ξύλα, ναι μεν προσφέρει ρομαντισμό και γοητεία στο εσωτερικό ενός σπιτιού, ωστόσο υστερεί σε απόδοση έναντι των ενεργειακών καθότι κατά μέσω όρο μετατρέπει μόλις το 20% της ενέργειας από τη καύση των ξύλων σε χρήσιμη θερμότητα.

Η εργασία μετατροπής τζακιού έχει σχετικά μικρό κόστος και λιγότερα μερεμέτια συγκριτικά με άλλες εναλλακτικές λύσεις ως προς την αναβάθμιση θερμικής απόδοσης, αφήνοντας ανεπηρέαστη την αισθητική του χώρου.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ

  1. Η απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού σε σχέση με την ποσότητα των ξύλων που καταναλώνουμε κυμαίνεται πάντοτε σε ποσοστό πάνω από 70% αγγίζοντας πολλές φορές και το 85% ανάλογα βέβαια με τις δυνατότητες του. Ένα τζάκι απλού τύπου δεν ξεπερνά σχεδόν ποτέ αποδόσεις πάνω του 30%, σε σχέση πάντα με την απόδοση θερμικής ενέργειας που εγχέεται και καυσόξυλων που καταναλώνουμε, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας χάνεται δια μέσου της καμινάδας.
  2. Η κατανάλωση των ξύλων ενός ενεργειακού τζακιού κυμαίνεται από 1,2 κιλό μέχρι 4,2 κιλά την ώρα. Αυτό αθροιστικά σημαίνει ότι αν χρησιμοποιούμε το τζάκι μας 6 ώρες την ημέρα με μια μέση κατανάλωση ξύλων 2,5 κιλών/ώρα, προκύπτει μια απαίτηση σε ξύλα 15 κιλών ημερησίως. Πολλαπλασιάζοντας με μια μέση τιμή ξύλων 0,17 ευρώ/κιλό για την Αθήνα, χρειαζόμαστε περίπου 2,55 ευρώ την ημέρα για να θερμάνουμε μερικώς έναν ενιαίο χώρο 300 κυβικών κατά προσέγγιση. Αυτό και μόνο μας κάνει να σκεφτούμε ξανά και ξανά στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνουμε.
  3. Η εστία του τζακιού κατά την καύση των ξύλων κλείνει με συρόμενη ή συμβατική πόρτα μας κάνει όχι μόνο να νιώθουμε αλλά και να είμαστε στην πραγματικότητα ασφαλείς. Αρκεί να σκεφτούμε περιπτώσεις, όπως να είναι το τζάκι γεμάτο ξύλα που καίνε και να πρέπει να φύγουμε εκτός οικίας για κάποια εξωτερική εργασία. Σίγουρα το μυαλό μας θα είναι στο τζάκι, καθώς θα σκεπτόμαστε μην τυχόν πεταχτεί καμία σπίθα στο σαλόνι και στα χαλιά μας και προκληθεί πυρκαγιά. Τις ίδιες ανησυχίες έχουμε και το βράδυ όταν θέλουμε να ξαπλώσουμε ή όταν έχουμε μικρά παιδιά γεμάτα περιέργεια και διάθεση για παιχνίδια και πειραματισμούς!
  4. Eίναι χρονικά σύντομες, ωστόσο δημιουργούν σχετικά μικρή ενόχληση στους ιδιοκτήτες και περιοίκους. Πιο συγκεκριμένα για την τοποθέτηση της κασέτας χρειαζόμαστε σχεδόν 2 ημέρες εργασίας και όσον αφορά τις τομές στην φούσκα του παλαιού τζακιού, περιοριζόμαστε περίπου σε 1,5 τετραγωνικό μέτρο.

Με την χρήση ενός ενεργειακού τζακιού είμαστε θωρακισμένοι στους κινδύνους που αναφέραμε.

Η εταιρία in-tzaki, αναλαμβάνει την μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό στις πιο συμφέρουσες τιμές!.Τηλεφωνήστε μας σήμερα κιόλας για την πραγματοποίηση επίσκεψης στον χώρο σας, ώστε να μελετήσουμε και να προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές και ασφαλέστερες λύσεις.