Καθαρισμός - Μετατροπή - Εγκατάσταση - Κατασκευή - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ - Τζακιού
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΖΑΚΙΟΥ

Η σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργιά του τζακιού, οφείλετε σε έναν συνδυασμό προϋποθέσεων που θα πρέπει να έχουμε τηρήσει κατά την αρχική κατασκευή κ εγκατάσταση-τοποθέτησή του (σωστά εξαρτήματα, ακριβής μελέτη του χώρου, εγκατάσταση από επαγγελματίες και άλλα σχετικά θέματα που αφορούν την αρχή της σωστής τεχνικής).

Συμφώνα με τα παραπάνω, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό στο τελείωμα της καμινάδας , να υπάρχει τοποθετημένο ένα αντιανεμικό καπέλο τζακιού και θα σας εξηγήσουμε γιατί!

Αντιανεμικά Καπέλα Τζακιου: 4 λόγοι που είναι απαραίτητα

 1. Στην ατμόσφαιρα ως γνωστόν, υπάρχουν ανοδικά και καθοδικά ρεύματα αέρα που παρουσιάζονται σε ημέρες με νοτιά, μέρες με έντονη υγρασία, και επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Δεδομένο ότι η καμινάδα του τζακιού επηρεάζεται από αυτά τα ρεύματα αέρα καθώς εισέρχονται από την απόληξη-τελείωμα- της καμινάδας, δημιουργούν προβλήματα όπως:
  • να καπνίζει το τζάκι
  • να μυρίζει το σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες από την εστία του τζακιού
  • να μπαίνει σκόνη στο σπίτι από το τζάκι κτλ.
  Τοποθετώντας ένα περιστροφικό αντιανεμικό καπέλο στην καμινάδα, διακόπτουμε στα καθοδικά ρεύματα να εισέλθουν στο σπίτι και κατά συνέπια αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προαναφέραμε.
 2. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι σε καμινάδες με απλά καπελά (τσιμεντένια πλάκα με ανοίγματα περιμετρικά), δημιουργούν τα πουλιά φωλιές εσωτερικά και φράζουν με αυτόν τον τρόπο τον καπναγωγό, με αποτέλεσμα να μην λειτούργει το τζάκι, και να αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς του σπιτιού. Δίνοντας σας μια τάξη μεγέθους του χόρτου που συσσωρεύουν τα πουλιά μέσα στην καμινάδα του τζακιού με σκοπό να φτιάξουν φώλια θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυμαίνεται σε 3 με 4 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Τοποθετώντας ένα περιστροφικό καπέλο τζακιού ,αποτρέπουμε τα πουλιά να προσεγγίσουν την καμινάδα καθώς φοβούνται την περιστροφική συνεχή κίνηση του καπέλου, αλλά και ο χρωματισμός inox που έχουν τα καπελά απωθεί τα πουλιά γενικά.
 3. Μια άλλη βασική αίτια που καθιστά απαραίτητη την τοποθέτηση αντιανεμικού καπέλου στα τζάκια είναι ότι αν βρίσκονται οι καμινάδες στο ίδιο ύψος και όχι σχηματίζοντας μια νοητή κλίμακα , πολλές φορές παρατηρείτε το φαινόμενο να ανάβει κάποιο άλλο τζάκι και να καπνίζει το δικό σας μέσα στο σπίτι, ενώ εσείς έχετε σβηστό το τζάκι σας. Αυτό συμβαίνει γιατί βγαίνοντας ο καπνός από μια καμινάδα δημιουργεί ένα πεδίο γύρω από το απλό καπέλο, όποτε βρίσκει ένα καθοδικό ρεύμα και εισέρχεται στη διπλανή καμινάδα. Τοποθετώντας ένα inox περιστροφικό καπέλο μαζί με ένα σωλήνα δίνοντας της λίγο ακόμα ύψος λύνουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η εταιρία in-tzaki αναλαμβάνει την τοποθέτηση αντιανεμικών καπέλων τζακιού, δίνοντας σας πάντα τις καλύτερες τιμές τις αγοράς και χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα προϊόντας με εγγύηση καλής λειτουργιάς!

Καλέστε μας να ορίσουμε ένα ραντεβού και να σας κάνουμε τις προτάσεις μας!