Καθαρισμοί - Συντηρήσεις τζακιών - Κατασκευές - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ!
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

Σωστή Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού

τοποθετηση ενεργειακου τζακιου

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ?

Όταν έρθει η ώρα για την τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού στο σπίτι μας, δημιουργείται ένα βασικό ερώτημα, στο οποίο πρέπει να δώσουμε μία «σωστή» απάντηση πριν αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. « Είναι σημαντικό να προσέξουμε να γίνει σωστά η τοποθέτηση του ή μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως μία απλή διαδικασία επιλέγοντας για τη διεκπεραίωσή της « όποιον μας χτυπήσει την πόρτα » ?

Χωρίς καμία αμφιβολία, η σωστή τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού, *( πάντα βέβαια, με την προϋπόθεση ότι έχει επιλεχθεί κάποιο αξιόπιστο πιστοποιημένο τζάκι) είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επένδυση, ώστε να μας προσφέρει ζέστη και θαλπωρή με την απόδοση τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αλλά και να είμαστε ήσυχοι για την απροβλημάτιστη λειτουργία του.

Βέβαια, για να επιτευχθεί η σωστή τοποθέτηση του ενεργειακού τζακιού απαιτείται ένας συνδυασμός δύο παραγόντων: των κατάλληλων-πιστοποιημένων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και της σωστής και άρτιας εργασίας από το συνεργείο εγκατάστασης του. Τις περισσότερες φορές παρατηρούμε ότι δίνεται προτεραιότητα στην ποιότητα των υλικών και «αφήνεται στην τύχη» η επιλογή του συνεργείου εγκατάστασης.

Από μόνα τους όμως τα σωστά υλικά (πυράντοχες γυψοσανίδες, ανοξείδωτες καμινάδες, θερμομονωτικοί πετροβάμβακες κτλ) δεν μπορούν να κάνουν «θαύματα». Πρέπει να ακολουθηθεί και η σωστή διαδικασία τοποθέτησης τους για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα.

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι το λίγο διαφορετικό δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε άλλους τομείς, όχι όμως και στην εγκατάσταση τζακιών. Στο δικό μας τομέα κάθε μικρή ή μεγάλη αστοχία θα αποτελέσει μελλοντικό πρόβλημα, καθώς το τζάκι είναι μια τεχνητή κατασκευή που λειτουργεί με φυσικούς κανόνες, και ως γνωστό τίποτα δεν αντιτάσσεται στους κανόνες της φύσης.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι ακούμε πολύ συχνά παράπονα από φίλους και γνωστούς, σχετικά με τη λειτουργία του τζακιού μας ,όπως : « Το τζάκι μου καπνίζει, ο πετροβαμβακας εσωτερικά μυρίζει όταν λειτουργεί για πολλές ώρες κ.ο.κ» Έτσι καταλαβαίνουμε εκ των υστέρων ότι κάτι πήγε στραβά..

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα προβλήματα αυτά, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να μας ρωτήσετε για την σωστή επιλογή και εγκατάσταση του τζακιού σας και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις. Αρχή της εταιρείας μας είναι να εντοπίζουμε τα όποια προβλήματα, να μελετάμε τις μέγιστες δυνατές λύσεις και να αφοσιωνόμαστε στην επίλυση τους.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε
και περιμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε!