Καθαρισμοί - Συντηρήσεις τζακιών - Κατασκευές - Καυσόξυλα - Αξεσουάρ!
Μην αφήνετε τη πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού σας χωρίς φροντίδα!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Κάθε τζάκι ανοικτού τύπου ( παραδοσιακό τζάκι από πυρότουβλα), έχουμε την δυνατότητα να το μετατρέψουμε σε ενεργειακό τζάκι, απολαμβάνοντας όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που κάνουν την διαφορά μεταξύ ενός παλαιού τύπου τζακιού από πυρότουβλα, με ένα νέου τύπου ενεργειακό τζάκι (ένθετη κασέτα), με σχετικά μικρό κόστος και με τα λιγότερα μερεμέτια από άλλες συναφείς εργασίες.

Σας αναφέρουμε στην συνεχεία αναλυτικά, μερικά από τα πλεονεκτήματα ενός ενεργειακού τζακιού τύπου κασέτας, σε σχέση με ένα τζάκι παλαιού τύπου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  1. Η απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού σε σχέση με την ποσότητα των ξύλων που καταναλώνουμε κυμαίνεται πάντοτε σε ποσοστό πάνω από 70% αγγίζοντας πολλές φορές και το 85% ανάλογα βέβαια με τις δυνατότητες του. Ένα τζάκι απλού τύπου δεν ξεπερνά σχεδόν ποτέ αποδόσεις πάνω του 30%, σε σχέση πάντα με την απόδοσης θερμικής ενεργείας που εγχέετε και καυσόξυλων που καταναλώνουμε, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας χάνεται δια μέσου της καμινάδας.
  2. Η κατανάλωση των ξύλων ενός ενεργειακού τζακιού κυμαίνεται περίπου από 1,2 kg την ώρα μέχρι το πολύ 4,2 kg την ώρα. Αυτό αθροιστικά σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το τζάκι μας περίπου 6 ώρες την ημέρα με μια μέση κατανάλωση ξύλων 2,5 kg περίπου, προκύπτει μια απαίτηση σε ξύλα σχεδόν 15kg την ημέρα, και πολλαπλασιάζοντας με μια μέση τιμή ξύλων 0,17 euro/kg για την Αθήνα, χρειαζόμαστε περίπου 2,55 euro την ημέρα για να θερμάνουμε έναν ενιαίο χώρο 300 κυβικών κατά προσεγγίσει. Αυτό και μόνο μας κάνει να σκεφτούμε ξανά και ξανά στις δύσκολες οικονομικά συγκύριες που βιώνουμε.
  3. Κατά την μετατροπή του παλαιού τζακιού σε ενεργειακό, τα μερεμέτια και οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο σπίτι είναι και χρονικά σύντομες αλλά και σχετικά δημιουργούν μικρής ενόχλησης, στους ιδιοκτήτες και στους περιοίκους. Πιο συγκεκριμένα για την τοποθέτηση της κασέτας χρειαζόμαστε σχεδόν 2 ημέρες εργασίας και όσον αφορά τις τομές στην φούσκα του παλαιού τζακιού, περιοριζόμαστε περίπου σε 1,5 τετραγ. Μέτρο.
  4. Ένα ενεργειακό τζάκι είναι πάντα πιο ασφαλές. Το γεγονός ότι η εστία του τζακιού κατά την καύση των ξύλων κλείνει με συρομένη ή ανοιγόμενη πόρτα μας κάνει, και να νιώθουμε αλλά και να είμαστε στην πραγματικότητα πιο ασφαλής. Αρκεί να σκεφτούμε περιπτώσεις, όπως να είναι το τζάκι γεμάτο ξύλα που καίνε και να πρέπει να φύγουμε εκτός οικίας για κάποια εξωτερική εργασία… Σίγουρα το μυαλό μας θα είναι στο σπίτι και στο τζάκι, καθώς θα σκεπτόμαστε μην τυχόν πεταχτεί καμία σπίθα από το ανοικτού τύπου τζάκι μας στο σαλόνι και στα χάλια μας και προκληθεί πυρκαγιά. Τις ίδιες ανησυχίες έχουμε και το βράδυ όταν θέλουμε να πάμε να ξαπλώσουμε ή όταν έχουμε μικρά παιδιά γεμάτα περιέργεια και διάθεση για παιχνίδι και πειραματισμούς!

Με την χρήση ενός ενεργειακού τζακιού είναι δεδομένο ότι είμαστε πιο θωρακισμένοι σε αυτούς τους κινδύνους.

Η εταιρία in-tzaki, αναλαμβάνει την μετατροπή του παλαιού τζακιού σας, σε νέο τζάκι ενεργειακό. Τηλεφωνήστε μας άμεσα έτσι ώστε να προσδιορίσουμε ένα ραντεβού από κοντά, να μελετήσουμε τον χώρο σας, και να σας προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις και τις πιο συμφέρουσες τιμές!

Φωτογραφίες αρχείου μας από μετατροπή παλαιού τζακιού σε ενεργειακό

metatropi_tzakiou_se_energeiako metatropi_tzakiou_se_energeiako metatropi_tzakiou_se_energeiako metatropi_tzakiou_se_energeiako